DeutschDanskSvenskaDeutsch
Kontakt os gerne på:
Tlf. + 45 56 96 50 03 

 

BUSTURE FRA SVANEKE OG OMEGN

  

        Rytterknægten    

SYDTUR 9,00-17,00

Vi starter med at vi kører igennem fiskerlejet Årsdale til Paradisbakkerne, hvor vi vandrer ind og ser Rokkestenen. Derefter går turen til Nexø, forbi de svenske træhuse, skænket af den Svenske Stat efter det russiske bombardement i 1945. Derefter går turen videre forbi Balka Strand, igennem fiskerlejet Snogebæk til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne.Turen fortsætter over Pedersker og Aakirkeby til Almindingen, Bornholms største statsskov, hvor vi besøger Rytterknægten, Bornholms højeste punkt og vandrer til Ekkodalen, Bornholms største sprækkedal. Herfra køres tilbage til Åkirkeby, hvor vi besøger Natur Bornholm, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Herfra tilbage til overnatningsstedet.

Som alternativ til Natur Bornholm kan man vælge enten Rønne by eller Bornholmertårnet på Dueodde det er et oplevelsescenter hvor I medguide oplever et tidligere totalt hemmeligstemplet militært område. Det blev åbnet første gang for offentligheden i foråret 2015. I NATO´s tidligere lyttepost er der lavet en stor billedudstilling, som fortæller om 2. Verdenskrig og Bornholms helt særlige rolle, hvor øen blev bombet efter Danmarks befrielse; og især om ”Den Kolde Krig” og dens betydning for øen

 

 Rokkestenen i Paradisbakkerne

SYDTUR 9,00-16,00

Vi starter med at vi kører igennem fiskerlejet Årsdale til Paradisbakkerne, hvor vi vandrer ind og ser Rokkestenen. Derefter går turen til Nexø, forbi de svenske træhuse, skænket af den Svenske Stat efter det russiske bombardement i 1945. Derefter går turen videre forbi Balka Strand, igennem fiskerlejet Snogebæk til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne.Turen fortsætter over Pedersker og Aakirkeby til Almindingen, Bornholms største statsskov, hvor vi besøger Rytterknægten, Bornholms højeste punkt og vandrer til Ekkodalen, Bornholms største sprækkedal.

 

 Jons Kapel

NORDTUR 9,00-17,00

Turen starter med at vi kører til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Herfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver der et ophold, til at se byen på egen hånd. Derefter videre til Helligdomklipperne, her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte madsamt se klipperne og ”den sorte gryde”. Turen fortsætter videre igennem Tejn, Sandkås og tvillingebyerne Allinge-Sandvig til Hammershus slotsruin, hvor der er ophold for at se på borgen. Herfra videre til Vang hvor der er mulighed for at vandrer til Jons Kapel. Derefter går turen hjemad, forbi Ruts Kirke igennem Klemensker, Årsballe, Østerlars og Østermarie. 

 Udsigt over Gudhjem

FORSLAG 1: Bustur Helligdommen, Gudhjem, Østerlars Rundkirke og Hammerknuden på egen hånd.

Turen starter med at vi kører til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Herfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver der et ophold, til at se byen på egen hånd. Derefter videre til Helligdomklipperne, her gøres ophold hvor der er mulighed for se klipperne og ”den sorte gryde”. Herfra køres til Hammershus, hvor i på egen hånd udforsker Hammerknuden. I kan vælge at gå på Stenbrudsmuseet Moseløkken(husk at bestille tid) eller tage en guidet rundvisning på Hammershus (husk at bestille tid) eller gå Hammerknuden rundt. Kl. 17,15 kører vi tilbage til overnatningsstedet.
Første halvdel af turen køres, så den slutter på Hammershus kl. 12,00.

 

 

 Natur Bornholm

 

FORSLAG 3.: Bustur Helligdommen, Gudhjem, Østerlars Rundkirke og Natur Bornholm.

Turen starter kl. 8,30 og vi kører ad Strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor vi ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold, til at se byen på egen hånd. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Efter et besøg i Østerlars rundkirke, kører vi til Natur Bornholm i Åkirkeby, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur.  kl. 15,00, køres tilbage til overnatningsstedet.

 

Christiansø

SEJLTUR TIL CHRISTIANSØ

Fra overnatningsstedet køres til Gudhjem, hvorfra Christiansøfarten sejler til Danmarks østligste punkt. Kl. ca. 15,15 kommer i tilbage til Gudhjem, hvorfra i enten kan vælge at blive kørt tilbage til overnatningsstedet med det samme, eller i kan gå lidt i Gudhjem inden i bliver kørt tilbage.

 

 Hammershus

SLIPTUR TIL NORDLANDET

Kl. 8,30 bliver i kørt til Hammershus, herfra kan i vælge at gå på Stenbrudsmuseum Moseløkken (husk at bestille tid) eller tage en guidet rundvisning på Hammershus (husk at bestille tid) før i går Hammerknuden rundt. Kl. ca. 17,15 bliver i kørt tilbage til overnatningsstedet, efter nærmere aftalt sted med chaufføren.  

Bornholms Rovfugleshow

ANDRE SLIPTURE

Endvidere arrangeres slipture til BornholmertårnetNatur Bornholm, Bornholms Middelaldercenter eller Brændesgårdshaven, Bornholms Rovfugleshow med flere.

  

Bemærk: Der tages forbehold for ændringer af tidspunkter og rækkefølgen i turforslagene.

Persondata