DeutschDanskSvenskaDeutsch
Kontakt os gerne på:
Tlf. + 45 56 96 50 03 

 

BUSTURE FRA ALLINGE OG OMEGN

 
Rytterknægten   

SYDTUR 9,00-17,00
Turen starter med at vi kører gennem Allinge, Olsker, Klemensker til Almindingen, som er Bornholms største statsskov. Her kører vi op til Rytterknægten, og beser Bornholms højeste punkt, Kongemindet. Herfra vandrer I til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Herfra køres til Brændesgårdshaven Bornholms Sommerland, her findes Vandland, Svævebaner og Robåde  m.m.

Som alternativ til Brændesgårdshaven, kan man vælge enten Natur Bornholm i Åkirkeby, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Eller Bornholmertårnet på Dueodde det er et oplevelsescenter hvor I medguide oplever et tidligere totalt hemmeligstemplet militært område. Det blev åbnet første gang for offentligheden i foråret 2015. I NATO´s tidligere lyttepost er der lavet en stor billedudstilling, som fortæller om 2. Verdenskrig og Bornholms helt særlige rolle, hvor øen blev bombet efter Danmarks befrielse; og især om ”Den Kolde Krig” og dens betydning for øen

 

 
Rokkestenen i Paradisbakkerne

SYDTUR 9,00-16,00
Turen starter med at vi kører gennem Allinge, Olsker, Klemensker til Almindingen, som er Bornholms største statsskov. Her kører vi op til Rytterknægten, og beser Bornholms højeste punkt, Kongemindet. Herfra vandrer I til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Turen slutter i Paradisbakkerne.

 

 
Helligdomsklipperne

NORDTUR 9,00-17,00
Turen starter med at vi kører ad Strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor vi ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold, til at se byen på egen hånd. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Efter at have set kirken kører vi gennem Almindingen til Åkirkeby, hvor vi besøger Natur Bornholm, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Herfra køres gennem Vestermarie, Nyker og Hasle til Jons Kapel, også et meget smukt klippeparti, herfra går i ad kyststien til Vang, hvor bussen henter jer og kører jer tilbage til overnatningsstedet.

I stedet for Natur Bornholm, kan man besøge Rønne By eller Bornholms Rovfugleshow.

 

 
Udsigt over Gudhjem

FORSLAG 1: Bustur Helligdommen, Gudhjem, Østerlars Rundkirke og Hammerknuden på egen hånd.
Turen starter kl. 8,30 hvor vi kører til Helligdomsklipperne ved Rø, for at se det smukke klippeparti. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Herefter videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold, til at se byen på egen hånd. Efter besøget i Gudhjem køres til Hammershus, hvor i på egen hånd udforsker Hammerknuden. I kan vælge at gå på Stenbrudsmuseet Moseløkken (husk at bestille tid) eller tage en guidet rundvisning på Hammershus (husk at bestille tid) eller gå Hammerknuden rundt. Kl. 17,15 kører vi tilbage til overnatningsstedet. Første halvdel af turen køres, så den slutter på Hammershus kl. 12,00.

 

 
Natur Bornholm

FORSLAG 3. : Bustur Helligdommen, Gudhjem, Østerlars Rundkirke og Natur Bornholm.

Turen starter kl. 8,30 og vi kører ad Strandvejen gennem Tejn, Bornholms største fiskerleje til Helligdomsklipperne ved Rø, hvor vi ser det smukke klippeparti, derfra videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold, til at se byen på egen hånd. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Efter et besøg i Østerlars rundkirke, kører vi til Natur Bornholm i Åkirkeby, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur.  kl. 15,00, køres tilbage til overnatningsstedet.

 

Bornholmertårnet

FORSLAG 7: Bustur Bornholmertårnet, Svaneke og Almindingen.

Turen starter kl. 8.30 hvor vi kører til Bornholmertårnet ved Dueodde. Det er et oplevelsescenter hvor I med guide oplever et tidligere totalt hemmeligstemplet militært område. Det blev åbnet første gang for offentligheden i foråret 2015. I NATO´s tidligere lyttepost er der lavet en stor billedudstilling, som fortæller om 2. Verdenskrig og Bornholms helt særlige rolle, hvor øen blev bombet efter Danmarks befrielse; og især om ”Den Kolde Krig” og dens betydning for øen. Arrangementet afsluttes med en spændende Spionjagt. Udsigten fra det 70 meter høje tårn er ganske enkelt betagende, med et fantastisk view ud over Dueodde og en stor del af Østbornholm. Og bare rolig – der er elevator for de der ikke orker trappen med over 400 trin. Udsigten er kåret til Bornholms Bedste. Ud af Undervisningsministeriets Historiekanon på 29 emner, berører Bornholmertårnet 4 emner. De 4 emner er ”Murens Fald”, ”Maastricht 1992”, ”Augustoprør og Jødeaktion 1943” samt ”FN´s Verdenserklæring om Menneskerettighederne”.Efter I har brugt ca. 2 timer i og omkring Bornholmertårnet, går I selv til Dueodde og ser en af Europas fineste sandstrande. Kl. 13.00 henter bussen jer ved parkerings-pladsen. Herfra køres til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Når I er forsynede med røgede sild og bolsjer kører bussen jer til Almindingen, som er Bornholms største statsskov. I bliver sat ved Rytterknægten hvor Bornholms højeste punkt, Kongemindet ligger. I klart vejr kan I se en stor del af Bornholm fra toppen. Herfra vandrer I til Ekkodalen hvor bussen venter på jer og sørger for at I er hjemme på lejrskolestedet kl. 17.00 

 


Døndalen.

SLIPTUR TIL DØNDALEN 
Kl. 8,30 bliver I kørt til Døndalen, hvor man bl.a. kan opleve Danmarks højeste vandfald, samt et planteliv med mange forskellige planter som ellers kun kan vokse i varmere lande. Man kan også møde nogle smådyr og insekter, som også er sjældne her i landet. Fra Døndalen går man langs kysten til Helligdomsklipperne, her kan man evt. gå ind og besøge Bornholms kunstmuseum, gratis entre inden kl. 12,00. Herfra går man videre til Gudhjem ad den smukke redningsti langs kysten. kl. ca. 14,30 bliver man afhentet på Gudhjem Øvre på bus P på Tanken og bliver kørt til Østerlars Rundkirke, som man har mulighed for at se. Herefter kører vi tilbage til overnatningsstedet.

 

 
Jons Kapel

SLIPTUR TIL JONS KAPEL
Turen starter kl. 8,30, hvor i bliver kørt til Jons Kapel, herfra går i selv den smukke tur langs kysten, over Vang til Hammershus og tilbage til overnatningsstedet.

 

 
Bornholms Rovfugleshow

ANDRE SLIPTURE

 Endvidere arrangeres slipture til BornholmertårnetNatur Bornholm, Bornholms Middelaldercenter, Bornholms Rovfugleshow eller Brændesgårdshaven med flere.

 Bemærk: Der tages forbehold for ændringer af tidspunkter og rækkefølgen i turforslagene.

 

Overnatnings muligheder for Allinge og Omegn

https://teambornholm.dk

https://danhostelsandvig.dk

https://nordlybornholm.dk