DeutschDanskSvenskaDeutsch
Kontakt os gerne på:
Tlf. + 45 56 96 50 03 

 

BUSTURE FRA ÅKIRKEBY OG OMEGN

 
Dueodde Fyr         

SYDTUR 9,00-17,00
Turen starter med at vi kører til Almindingen, som er Bornholms største statsskov. Her kører vi op til Rytterknægten, og ser Bornholms højeste punkt, Kongemindet. Herfra vandrer I til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Herfra køres til Brændegårdshaven, Bornholms Sommerland, her findes Vandland, Svævebaner og Robåde m.m.

Som Alternativ til Brændegårdshaven, kan man vælge Natur Bornholm som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. 

 
Rokkestenen i Paradisbakkerne

SYDTUR 9,00-16,00
Turen starter med at vi kører til Almindingen, som er Bornholms største statsskov. Her kører vi op til Rytterknægten, og ser Bornholms højeste punkt, Kongemindet. Herfra vandrer I til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Turen slutter i Paradisbakkerne.

 

 
Jons Kapel

NORDTUR 9,00-17,00
Fra Rønne kører vi gennem Hasle Lystskov og Hasle til Johns Kapel herfra går I til Vang. Fra Vang kører vi til Hammershus hvor der er mulighed for at spise den medbragte madpakke samt se på borgen. Videre gennem tvillingebyerne Sandvig og Allinge, op langs kysten til Helligdomsklipperne, hvor der er ophold til at se klipperne og ”den sorte gryde”. Herefter videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver der et ophold, til at se byen på egen hånd. Herfra kører vi til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke, som er vores sidste stop i dag.

 
Udsigt over Gudhjem

FORSLAG 1.
Turen starter kl. 8,30 hvor vi kører til Helligdomsklipperne ved Rø, for at se det smukke klippeparti. Derefter kører vi ind i landet til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Herefter videre til Gudhjem, en af Danmarks smukkest beliggende byer. Her bliver et ophold, til at se byen på egen hånd. Efter besøget i Gudhjem køres til Hammershus, hvor i på egen hånd udforsker Hammerknuden. I kan vælge at gå på Stenbrudsmuseet Moseløkken (husk at bestille tid) eller tage en guidet rundvisning på Hammershus (husk at bestille tid) eller gå Hammerknuden rundt. Kl. 17,30 kører vi tilbage til overnatningsstedet.
Første halvdel af turen køres, så den slutter på Hammershus kl. 12,00.

 

 
Bornholms Middelaldercenter

FORSLAG 2.
Turen starter kl. 8,30 med at vi kører til Helligdomsklipperne, hvor vi ser det smukke klippeparti. Herfra til Gudhjem, ophold for at se på byen. Herfra går turen til Østerlars Rundkirke, Bornholms største rundkirke. Hvor guiden fra Middelaldercenteret vil gøre besøget i Østerlars Rundkirke til mere end blot en turistvisit. Herfra går I til Middelaldercenteret. I den smukke Bornholmske natur med å, klippeløkker og skov finder vi Bornholms Middelaldercenter, et oplevelsescenter bygget op omkring et middelalderligt landbomiljø, med huse, dyr og mennesker. Historisk levn og rekonstruktion af en militær belejringslejr er også blandt oplevelserne, der også byder på en række   se-, lugte- og føleoplevelser. Ved hjælp af en af centerets dygtige guider vil klassen fra start til slut opleve middelalderen meget nærværende. Skattejagt, kanonaffyring, kædedans og gamle håndværk er blot nogle af tilbudene. Afhentes ca. kl. 15,30.

 

 
Natur Bornholm

FORSLAG 3.
Turen køres som forslag 2, efter et besøg i Østerlars rundkirke, kører vi til Natur Bornholm i Åkirkeby, som er et natur- og oplevelsescenter, der gennem interaktive udstillinger, virtuel teknologi, samt naturvejledning har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur.  kl. 15,30 køres tilbage til overnatningsstedet.

 
Hammershus

SLIPTUR TIL NORDLANDET

Kl. 8,30 bliver I kørt til Hammershus, herfra kan I vælge at gå på Stenbrudsmuseet Moseløkken (husk at bestille tid) eller tage en guidet rundvisning på Hammershus (husk at bestille tid) før i går Hammerknuden rundt. Kl. ca. 17,15 bliver I kørt tilbage til overnatningsstedet, efter nærmere aftalt sted med chaufføren.

 
Christiansø

SEJLTUR TIL CHRISTIANSØ
Fra overnatningsstedet køres til Gudhjem, hvorfra Christiansøfarten sejler til Danmarks østligste punkt. Kl. ca. 15,15 kommer i tilbage til Gudhjem, hvorfra i enten kan vælge at blive kørt tilbage til overnatningsstedet med det samme, eller man kan gå lidt i Gudhjem inden I bliver kørt tilbage.

 
Bornholms Rovfugleshow

ANDRE SLIPTURE
Endvidere arrangeres slipture til Natur Bornholm, Bornholms Middelaldercenter, Bornholms Rovfugleshow eller Brændesgårdshaven med flere.

 

Bemærk: Der tages forbehold for ændringer af tidspunkter og rækkefølgen i turforslagene.

Åkirkeby-og-omegn-2017.pdf

Download: BUSTURE FRA ÅKIRKEBY
pdf, 82.7K, 10/17/16, 622 downloads