DeutschDanskSvenskaDeutsch
Kontakt os gerne på:
Tlf. + 45 56 96 50 03 

 

BUSTURE FRA GUDHJEM OG OMEGN
 

 
Dueodde Fyr         

SYDTUR 9.00-17.00
Turen starter med at vi kører til Østerlars Rundkirke, hvor vi gør et ophold, for at se på kirken. Herfra kører vi til Almindingen, Bornholms største statsskov. Vi kører op til Rytterknægten Bornholms højeste punkt med usigttårnet Kongemindet Herfra vandrer I til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Herfra køres til Brændegårdshaven, Bornholms Sommerland, her findes Vandland, Svævebaner og Robåde m.m.

 

 
Rokkestenen i Paradisbakkerne

 
SYDTUR 9.00-16.00
Turen starter med at vi kører til Østerlars Rundkirke, hvor vi gør et ophold, for at se på kirken. Herfra kører vi til Almindingen, Bornholms største statsskov Vi kører op til Rytterknægten Bornholms højeste punkt med usigttårnet Kongemindet Herfra vandrer I til Ekkodalen. Turen går videre gennem Åkirkeby til Dueodde, en af Europas fineste sandstrande. Her gøres ophold hvor der er mulighed for at spise den medbragte mad, samt gå en tur i klitterne. Derefter køres gennem det lille fiskerleje Snogebæk og Nexø til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Turen slutter i Paradisbakkerne.

  

 
Natur Bornholm


NORDTUR 9.00-17.00
Turen starter med at vi kører til Natur Bornholm som ligger i Åkirkeby. NaturBornholm er både et oplevelsescenter, et viden pædagogisk aktivitetscenter samt en vigtig geologisk lokalitet. Hele denne historie er dokumenteret og formidlet på 3000 kvm. I modtages af en naturformidler der giver en gennemgang af udstillingen der har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Herfra køres via Nyker til Jons Kapel, et meget smukt klippeparti på Bornholms vestkyst. Sagnet beretter, at munken Jon boede her og fra klippen prædikede for de hedenske bornholmere – heraf navnet ”Jons Kapel”. Fra Jons Kapel er der mulighed for at gå langs kyststien til Vang. Derfra går turen til Hammershus, hvor der er ophold til at se Borgen. Fra Hammershus køres gennem Sandvig og Allinge til Helligdomsklipperne, ophold til at se klipperne, samt den "Sorte Gryde". Herfra kører vi tilbage til overnatningsstedet.

I stedet for Natur Bornholm, kan man besøge Rønne By eller Bornholms Rovfugleshow.

 

 
Døndalen


FORSLAG 4
KI. 8,30 kører vi til Døndalen, (med Danmarks højeste vandfald) en af Bornholms mange sprækkedale – skabt da store revner i grundfjeldet blev fyldt med magma- og som hærgende vandmasser gennem årtusinder har skåret dybe furer i. Og sammen med den specielle jordbund giver det nogle unikke vækstbetingelser for planter og smådyr. Herfra køres ind over land, til Jons Kapel, et meget smukt klippeparti på Bornholms vestkyst. Sagnet beretter, at munken Jon boede her og fra klippen prædikede for de hedenske bornholmere – heraf navnet ”Jons Kapel”. Fra Jons Kapel køres til Natur Bornholm som ligger i Åkirkeby. Natur Bornholm er både et oplevelsescenter, et viden pædagogisk aktivitetscenter samt en vigtig geologisk lokalitet. Hele denne historie er dokumenteret og formidlet på 3000 kvm. I modtages af en naturformidler der giver jer en gennemgang af udstillingen der har til formål at styrke interessen og forståelsen for øens natur og kultur. Afhentes ca. kl. 15,00
 

 

 
Hammershus


FORSLAG 6
Køres som forslag 4 til og med Jons Kapel herfra køres til Hammershus. Her kan man vælge selv at opleve Nordeuropas største borgruin eller man kan se borgen med en guidet rundvisning (husk at bestille tid). Eller besøge det arbejdende stenbrudsmuseum Moseløkken, som ligger i gå afstand fra Hammershus (husk at bestille tid). Eller gå Hammerknuden rundt. Afhentes ca. kl. 17,15 fra et nærmere aftalt sted med chaufføren. Første del af turen slutter kl. 12,00.

 

Bornholmerårnet

FORSLAG 7: Bustur Bornholmertårnet, Svaneke og Almindingen.

Turen starter kl. 8.30 hvor vi kører til Bornholmertårnet ved Dueodde. Det er et oplevelsescenter hvor I med guide oplever et tidligere totalt hemmeligstemplet militært område. Det blev åbnet første gang for offentligheden i foråret 2015. I NATO´s tidligere lyttepost er der lavet en stor billedudstilling, som fortæller om 2. Verdenskrig og Bornholms helt særlige rolle, hvor øen blev bombet efter Danmarks befrielse; og især om ”Den Kolde Krig” og dens betydning for øen. Arrangementet afsluttes med en spændende Spionjagt. Udsigten fra det 70 meter høje tårn er ganske enkelt betagende, med et fantastisk view ud over Dueodde og en stor del af Østbornholm. Og bare rolig – der er elevator for de der ikke orker trappen med over 400 trin. Udsigten er kåret til Bornholms Bedste. Ud af Undervisningsministeriets Historiekanon på 29 emner, berører Bornholmertårnet 4 emner. De 4 emner er ”Murens Fald”, ”Maastricht 1992”, ”Augustoprør og Jødeaktion 1943” samt ”FN´s Verdenserklæring om Menneskerettighederne”. Efter I har brugt ca. 2 timer i og omkring Bornholmertårnet, går I selv til Dueodde og ser en af Europas fineste sandstrande. Kl. 13.00 henter bussen jer ved parkerings-pladsen. Herfra køres til Svaneke, hvor der bliver mulighed for at smage en røget sild og gå en tur på glastorvet samt besøge et bolsjekogeri. Når I er forsynede med røgede sild og bolsjer kører bussen jer til Almindingen, som er Bornholms største statsskov. I bliver sat ved Rytterknægten hvor Bornholms højeste punkt, Kongemindet ligger. I klart vejr kan I se en stor del af Bornholm fra toppen. Herfra vandrer I til Ekkodalen hvor bussen venter på jer og sørger for at I er hjemme på lejrskolestedet kl. 17.00 

 

 
Hammerhavn


SLIPTUR TIL HAMMERSHUS
Kl. 8,30 bliver I kørt til Hammershus. Herfra kan I vælge at gå til Stenbrudsmuseet Moseløkken (Husk at bestille tid) Eller tage på en guidet rundvisning på Hammershus (Husk at bestille tid) før i går Hammerknuden rundt. Afhentes ca. kl. 17,15 fra et nærmere aftalt sted med chaufføren

 

 
Bornholms Rovfugleshow

 ANDRE SLIPTURE

 Endvidere arrangeres slipture til BornholmerårnetNatur Bornholm, Bornholms Middelaldercenter, Bornholms Rovfugleshow eller Brændesgårdshaven med flere.

Bemærk: Der tages forbehold for ændringer af tidspunkter i turforslagene.

Gudhjem-og-Omegn-2023.pdf

Download: BUSTURE FRA GUDHJEM OG OMEGN
pdf, 228K, 11/03/22, 140 downloads