DeutschDanskSvenskaDeutsch
Kontakt os gerne på:
Tlf. + 45 56 96 50 03 

 

Krydstogt

Nordbornholm (varighed: 4 timer) 

Turen starter i Rønne og går nordover mod fiskerbyen Hasle gennem det smukke skovområde, der forbinder de to byer med hinanden. Fra kysten kan man svagt skimte den svenske kyststrækning, som på det korteste stykke blot er 32 km. borte. Ved Bornholms nordspids dukker de imponerende ruiner af middelalderfæstningen Hammershus frem. I dag er det Nordeuropas største borgruin, og Bornholms mest besøgte seværdighed. Det antages at opførelsen af borgen startede i begyndelsen af 1200-tallet for at befæste den magt over øen, som ærkebispen af Lund havde fået over øen. De følgende godt 500 år var Hammershus hovedsæde for øens skiftende magthavere. I 1743 opgav den danske konge endeligt Hammershus og bornholmerne begyndte at hente sten på stedet, der forfaldt indtil 1822, hvor ruinen blev fredet. Turen fortsætter ad den østbornholmske kyststrækning med bølgende landskaber og hyggelige fiskerbyer. Byen Gudhjem er anlagt direkte på det stejle grundfjeld. En gåtur vidner om en nænsom restaurering og bevaring af det oprindelige miljø, som har et helt eksotisk præg. De klimatiske forhold og specielt de mange solskinstimer giver morbær-, valnødde- og figentræer fine vækstbetingelser. På turen gøres desuden stop ved en af øens 4 Rundkirker, der udover kirkelige handlinger har været anvendt som tilflugtssted i ufredstider og under plyndringstogter fra fremmede lande før i tiden. Hjemturen til Rønne går gennem det smukke skovområde Almindingen med sprækkedale, søer og betagende landskaber.

Kort beskrivelse i vilkårlig rækkefølge:

Bemærk: Rundkirkerne er lukket på lørdage og søndage, samt ved kirkelige handlinger.

 

 

 

Sydbornholm (varighed: 4 timer).

Turen starter i Svaneke hvor vi kører via Almindingen der er det største skovområde på Bornholm. Mange sprækkedale skærer gennem skoven og giver den et harmonisk og idyllisk præg. Skoven rummer også 2 borganlæg fra den tidlige middelalder. Svaneke er Danmarks østligste købstad. Byen er utrolig velbevaret med bindingsværkshuse og gamle købmandsgårde. Havnen og byen er ”bundet sammen” af de mange små butikker og arbejdende kunsthåndværkere. Besøg den gamle købmandsbutik, hvor der blandt andet sælges bornholmske specialiteter. ”Den søde tand” har gode tider i byen, der kan byde på værksteder, hvor der fremstilles lakrids, is, bolsjer, chokolade og karameller. Fiskerlejet Snogebæk er især kendt for sin specielle ø-havn, hvor en lang mole fører ud til havnen. Bornholms sydspids hedder Dueodde, hvor man finder en af Danmarks bedste badestrande. Sandet skal efter historien være så fint, at Napoleon anvendte det i sit timeglas! På turen gøres desuden stop ved en af øens 4 Rundkirker, der udover kirkelige handlinger har været anvendt som tilflugtssted i ufredstider og under plyndringstogter fra fremmede lande før i tiden. 

Kort beskrivelse i vilkårlig rækkefølge:

 

Bemærk: Rundkirkerne er lukket på lørdage og søndage, samt ved kirkelige handlinger.

 

Bornholm ramble (varighed 4 timer)

Bornholm er kontrasternes ø med sand og flade strækninger på den sydlige del af øen og et smukt kuperet terræn på den nordlige del mellem klipper og sprækkedale formet i den seneste istid. Turens første stop er ved Dueodde – Bornholms sydspids, hvor sandet ved stranden efter sigende skulle være så fint, at selveste Napoleon har anvendt det i sit timeglas! Gæsterne kommer på en kort vandretur mellem klitter, sand, fugleliv og hav. På vej til det gamle idylliske fiskerleje Melsted går op ad den østbornholmske kyst med smukke velbevarede byer. Vandreturen til Gudhjem går langs den gamle kyststi med byen og Østersøen på hver sin side af stien. Gudhjem er en af Danmarks mest specielle byer. Anlagt på det stejle grundfjeld med mange små klippehaver op ad hovedgaden. Der bliver tid til at opleve Gudhjem på egen hånd, inden turen går tilbage mod Rønne.

Kort beskrivelse i vilkårlig rækkefølge:

 

 

 

Shopping – kunsthåndværk (varighed: 4 timer)

Bornholm er især kendt for sine mange kunsthåndværkere. På denne tur vil vi forsigtigt løfte en ”flig” af de mange tilbud, som findes på øen. Svaneke er Bornholms kunstner by. Med havnen og Torvet som et naturligt centrum findes mange små værksteder og butikker med alt fra keramik, til kunst og glas. Byen er en perle i sig selv med små bindingsværkshuse og gamle købmandshuse. Gå en tur rundt i de små gader, mærk stemningen og følelsen af, at tiden næsten er gået i stå. Gudhjem er anlagt direkte på det stejle grundfjeld. De smalle gader og høje huse giver en helt speciel atmosfære. Figen- og morbærtræer kan ses i mange af klippehaverne. Det milde klima giver optimale vækstbetingelser. I sidste århundrede kom mange kunstnere til byen. Lyset, klipperne og landskabet gjorde, at mange af de førende danske og svenske malere tog ophold i byen. På turen gøres desuden stop ved en af øens 4 Rundkirker, der udover kirkelige handlinger har været anvendt som tilflugtssted i ufredstider og under plyndringstogter fra fremmede lande før i tiden. 

Kort beskrivelse i vilkårlig rækkefølge:

 

 

Ekstra: I Gudhjem er der mulighed for at smage en røget sild på det lokale røgeri.

Bemærk: Rundkirkerne er lukket på lørdage og søndage, samt ved kirkelige handlinger.

 

Svaneke og Gaarden (varighed: 4 timer)

Svaneke er en by med mange kunstnere og kunsthåndværkere, men her ligger også et Bryggeri, der fremstiller økologisk øl. Fra Svaneke tager vi til Gaarden, her får vi en fortælling og en smagsprøve på nogle af de mange produkter af forskellig
mad, drikke eller søde sager, der er lavet på øen. På denne tur stopper vi ved en af Bornholm fire unikke runde kirker. Foruden religiøse ceremonier blev disse kirker brugt som tilflugtssteder i urolighedsperioder og under angreb fra udenlandske indtrængende.

Kort beskrivelse i vilkårlig rækkefølge:

Bemærk: Rundkirkerne er lukket på lørdage og søndage, samt ved kirkelige handlinger.

 

Smagen af Bornholm (Varighed 4 timer)

Vi kører gennem det frodige landskab til Vingården Lille Gadegaard, et idyllisk sted tæt på Aakirkeby. Vingården blev grundlagt i 1995 og begyndte at fremstille jordbærvin. Først i 2000 blev vinproduktion indført i Danmark, og de høstede deres første druer i 2002. Dette er nu Danmarks største vingård. I vingården besøger du lokalerne og nyder en lille vinsmagning af de tre sorter. Herfra over øen til Hallegaard, en landskabsgård med 80 hektar. Denne gård har specialiseret sig i pølser og alt er organisk håndlavet i henhold til gamle opskrifter. Tag en tur rundt på den smukke gård og smag pølserne, når du hører om deres produktion. Næste stop er i Svaneke på den østlige kyst af Bornholm. Besøg bryggeriet i en gammel Købmand fra 1750. Her ser du processen med at fremstille øl og selvfølgelig også nyde en smagsprøve. Efter en sjov gourmetoplevelse vender vi tilbage til Rønne igennem Almindingen, et af Danmarks største skovområder

Kort beskrivelse i vilkårlig rækkefølge:

 

 

 

 

Cykeltur inkl. en røget sild (ca. 25 km/ 4 timers varighed/let terræn).

Fra Rønne går turen ad den gamle jernbanelinie til Nyker og til Ny Kirke, en af Bornholms fire rundkirker. Lokalguiden beretter om rundkirkernes spændende historie. I Hasle besøger man silderøgerierne, hvor man i museumsrøgeriet (ingen entre) kan se hvordan man sildeindustrien toppede rundt 1800/1900 tallet. Den sølvglinsende sild der blev til ”bornholmernes guld”. I Hasle var op til 800 mennesker engageret i sildeproduktionen, da produktionen var på sit højeste i starten af forrige århundrede.  Mad på Bornholm skal være enkel. En nyrøget sild serveres med groft salt og et stykke rugbrød med en øl eller vand til – velbekomme! Hjemturen til Rønne går gennem Hasle Lystskov og Rønne Nordskov. Smukke skovområder beliggende helt ud til kysten. 

Kort beskrivelse i vilkårlig rækkefølge:

 

Bemærk: Max 25 personer pr. lokalguide.

 

Bemærk: Rundkirkerne er lukket på lørdage og søndage, samt ved kirkelige handlinger.

 

Vandretur i Roenne (varighed: 3 timer)

For dem, der nyder at opleve en destinations personlighed og atmosfære på nært hold, er dette stedet til en perfekt udflugt. Din gåtur begynder fra Kajen, hvor du møder din lokale guide og går gennem havnen til de smalle og maleriske gader i Rønne. Når du slentre gennem byens brostensbelagte gader, vil du være i stand til at se mange af de gamle bindingsværkshuse, der blev bygget i begyndelsen af det 19. århundrede. Et sammenstød af historisk og moderne arkitektur vil blive bemærket, når du passerer forbi de mange nyere huse, der blev bygget efter 2. verdenskrig, som en erstatning for de huse, der blev bombet af den Røde Hær i slutningen af krigen. Hjort´s Keramik er et keramik museum og 150 år gammel keramikfabrik, der stadig producerer stentøj efter de originale principper. Aktiviteter i keramikværkstedet, butikken og haven

Kort beskrivelse i vilkårlig rækkefølge:

Bemærk: Max 25 pax  pr. lokalguide.

 

 

 

Generelt:

Turene køres i vilkårlig rækkefølge.

Vi tager forbehold for trykfejl.

Busture-DK.pdf

pdf, 462.9K, 10/28/20, 287 downloads